Kennismaken met nieuwe bands op 'eigenzinnig' Best Kept Secret Festival in Hilvarenbeek

15 juni 2015 om 17:38
nl
In de Beekse Bergen in Hilvarenbeek begint vrijdag 19 juni de derde editie van het Best Kept Secret Festival. Drie dagen lang bekende -en minder bekende- artiesten uit binnen- en buitenland. Voor het grote publiek staat zaterdagavond Noel Gallagher's Flying High Flying Birds op het podium. Zondag sluit Alt-J op het hoofdpodium het festival af.
Geschreven door

Noel Gallagher vormde samen met zijn broer Liam het gezicht van de Britse topband Oasis. Na het uiteenspatten van de band ging Noel solo verder.
Radiohead-gitarist met klassiek orkestHet grootste 'geheim' van dit jaar is volgens organisator Niels Aalberts Jonny Greenwood& The London Contemporary Orchestra. "Een act die je dit jaar zeker niet mag missen."
Jonny Greenwood, de gitarist van Radiohead, speelt zondag met een volledig orkest op het hoofdpodium. "Wij kijken hier zelf ook erg naar uit. Dit zul je niet snel op andere festivals zien." [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=NyHTsVGPZZQ]
Typhoon en Kenny B.Andere acts op het festival zijn onder meer Typhoon, Of Monsters and Men en Royal Blood. Ook Tilburger Kenny B. treedt op.
Naast de bekende namen, waar een groot publiek op af komt, staan er ook veel minder bekende artiesten op de podia. "We hebben daar bewust voor gekozen. Mensen kunnen bij ons nieuwe spannende muziek ontdekken."
Festival van het jaarIn 2013 werd Best Kept Secret voor de eerste keer georganiseerd. In januari 2014 won het meteen de prijs 'Beste Festival van 2013'. Volgens de jury was Best Kept Secret  'de verrassing' onder de festivals met een geweldige sfeer'. Vooral de vernieuwende en duurzame elementen spraken de jury aan: "Verrassend, strak georganiseerd, goede marketing."
Insecten eten"Voor Nederlandse festivals hebben we ook een heel onderscheidend aanbod qua eten", vertelt Aalberts. "Dit jaar hebben we veel insecten op het menu staan." Maar ook door andere elementen is Best Kept Secret een 'eigenzinnig' festival. Zo introduceerde het festival de Pee Tree (plasboom), die vorig jaar heel vaak werd gefotografeerd.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?t=19&v=rRoLNWoq4VQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.