Video

Musicalsterren protesteren met studenten tegen 'fusieplannen' Fontys Hogeschool voor de Kunsten

15 juni 2015 om 18:30
nl
Bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg is maandag een studentenprotest geweest tegen plannen die de opleiding heeft met drie muziek- en musicalopleidingen. Fontys wil die anders indelen, de studenten vinden dat een ordinaire bezuiniging. De studenten zijn bijgestaan door musicalsterren die ook op die opleiding hebben gezeten.
Geschreven door

Het bestuur van de school wil drie verschillende opleidingen samenvoegen tot één. Het gaat om muziektheater, muziektheater klassiek en musicaltheater. De studenten vinden dat onaanvaardbaar en vrezen verlies van kwaliteit. Zij verenigen zich onder de naam Het Akkoord.
Hulp van beroemdhedenBeroemde ex-studenten van de opleiding stonden de huidige studenten bij. Zo leverden Terence van der Loo (Moeder, Ik Wil Bij De Revue) en sopraan Maartje Rammeloo een bijdrage aan het protest.[facebook:body:https://www.facebook.com/hetakkoord/posts/1612323335715504]
Er was een symposium op de artiestenschool in het centrum van Tilburg. Die is afgesloten met het lied Hoor je 't zingen op de straat uit de musical Les Misérables als protestafsluiter.
Goede opleidingAmy Egbers was één van de studenten die protesteerde. De school staat er volgens haar bekend om dat studenten zeer goed worden opgeleid. "Daarom zijn we er heel erg over verbaasd dat ze juist gaan knippen in onze studentenaantallen en dat ze docenten die het goed doen gaan wegsturen."
De school zelf benadrukt in een verklaring dat er geen sprake is van bezuinigingsplannen. "De plannen zijn tot stand gekomen in nauwe samenspraak met de medezeggenschapsraad. Ook nu staan we graag open voor een constructieve en opbouwende dialoog."
Directeur Karen Neervoort van de Fontys Hogeschool van de Kunsten zegt dat het zeker niet om een fusie van de opleidingen gaat: "De drie richtingen gaan we zien als één profiel waar studenten vanuit een gezamelijke basis starten."[YouTube:body:https://youtu.be/ABGA-2WxZkI][YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=msRAtqlxrtg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.