Lid identificatieteam George Maat zat fout door beelden van MH17-slachtoffers te tonen op lezing

15 juni 2015 om 19:31
nl
Forensisch anatoom George Maat heeft onzorgvuldig gehandeld door tijdens een lezing beelden te tonen van slachtoffers van de neergestorte vlucht MH17. Het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) heeft de samenwerking met Maat definitief beëindigd. Dat schrijft de politie maandag in een brief aan de nabestaanden, meldt Nieuwsuur.
Geschreven door

Maat, lid van het MH17-identificatieteam, bracht in de lezing op de Universiteit Maastricht gevoelige informatie naar buiten en liet foto's van verminkte lichamen zien. Bovendien vertelde hij onjuistheden.
ToestemmingInmiddels is afgesproken dat beeldmateriaal van MH17-slachtoffers alleen nog mag worden vertoond na expliciete toestemming van nabestaanden. Zij reageerden geschokt toen de gevoelige informatie naar buiten was gebracht. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de bevindingen.
Bij de vliegramp kwamen op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.