Video

Marcel Kittel, André Greipel en Moreno Hofland sprinten in Brabant tijdens Ster ZLM Toer

15 juni 2015 om 20:44
nl
Marcel Kittel, André Greipel en Matthew Goss: de grootste sprintkannonnen van de wereld fietsen deze week bijna allemaal in Brabant. Ze doen mee aan de Ster ZLM toer. Die begint woensdag met een proloog. Op donderdag en zondag fietst het peloton door Brabant.
Geschreven door

De Ster ZLM Toer was altijd al een feestje voor de sprinters. Maar dit jaar zijn de snelle mannen wel héél goed vertegenwoordigd in het peloton. Voorzitter "We hebben steeds meer naam gemaakt als de koers waar de sprinters de laatste test voor de Tour kunnen doen", vertelt Anton Ganzeboom van de wielerkoers.
Brabantse sprintkanonTussen al die spierballen sprint straks ook ons eigen Brabantse sprintkanon, Moreno Hofland uit Roosendaal. "Het is voor mij al heel lang geleden dat ik sowieso in Nederland heb gekoerst, laat staan in Brabant", zegt Hofland. "Dus dat is wel heel leuk."
Een thuiswedstrijd dus voor Hofland, die met een heel ander doel aan de start staat dan de meeste collega-sprinters: "Zij zijn natuurlijk vol in voorbereiding op de Tour de France, terwijl voor mij het Nederlands Kampioenschap op de weg de belangrijkste wedstrijd is die er aan zit te komen."
SlotetappeOp donderdag vertrekt het peloton in Den Bosch, om na 180 kilometer te finishen in Rosmalen. De slotetappe van Eindhoven naar Boxtel duurt 183 kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.