CDA wil miljoen euro in Muziekgebouw Eindhoven steken

15 juni 2015 om 20:51 • Aangepast 25 april 2020 om 04:55
nl
Het Eindhovense CDA wil één miljoen euro gemeentegeld gebruiken om de tekorten van het Muziekgebouw Eindhoven op te lossen. Wat het CDA betreft, is het een eenmalige bijdrage en moet het Muziekgebouw er daarna zelf voor zorgen dat de kosten niet uit de hand lopen. Het muziekgebouw moet het ambitieniveau verlagen, vindt het CDA.
Geschreven door

In Eindhoven wordt dinsdag in een speciaal bijeengeroepen commissievergadering over de financiën van het Muziekgebouw gepraat.
Onlangs kwam het college met een lijstje met ideeën om het tekort van het Muziekgebouw op te lossen. Dat lijstje lijkt in eerste instantie geen grote bedragen op te gaan leveren.
Steun van VVD?De kans is groot dat de Eindhovense VVD het idee van het CDA steunt. Beide partijen trokken tot nu toe vaak samen op in de debatten over het Muziekgebouw. De twee partijen zitten ook in de oppositie; de vraag is of de collegepartijen het CDA-idee gaan steunen.
Het Muziekgebouw in Eindhoven kampt al jaren met oplopende tekorten. Vorig jaar ging het om zes ton; de verwachting is dat het tekort dit jaar iets kleiner zal zijn. Het Muziekgebouw en poppodium de Effenaar zijn ervan overtuigd dat ze door een fusie in de toekomst effectiever kunnen werken. Voorwaarde voor de fusie is wel dat de schulden uit het verleden opgelost moeten worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.