Gele trui Joop Zoetemelk op Marktplaats blijkt reclamestunt Jumbo: 'Iedereen is een kampioen' - Omroep Brabant

Gele trui Joop Zoetemelk op Marktplaats blijkt reclamestunt Jumbo: 'Iedereen is een kampioen'

15 juni 2015 om 21:31 • Aangepast 21 november 2020 om 17:47
nl
De afgelopen dagen was er veel ophef over tourwinnaar Joop Zoetemelk. Hij zou een van zijn gele truien te koop hebben gezet op Marktplaats. Maandagavond werd duidelijk dat het hier om een reclamestunt van de Veghelse supermarktketen Jumbo gaat.
Profielfoto van
Geschreven door

Deze zomer kan iedereen een 'retro-gele trui' krijgen bij de Jumbo. De actie gaat gepaard met een grote reclamecampagne waarin onder meer Frank Lammers uit Mierlo en Joop Zoetemelk te bewonderen zijn.
'Ik zal mijn kampioenstrui nooit verkopen'Het is deze zomer 35 jaar geleden dat Zoetemelk de Tour de France won. Jumbo is sponsor van wielerploeg Team LottoNL-Jumbo. Klanten van Jumbo kunnen vanaf woensdag 17 juni sparen voor het Limited Edition Retro shirt: een ode aan de kampioenstrui van Zoetemelk.
“Ik ben overweldigd door de vele enthousiaste reacties op de advertentie. Het waren er meer dan duizend”, aldus Zoetemelk. “Maar, voor de goede orde, ik zal mijn kampioenstrui nooit verkopen. Juist daarom is het zo leuk dat iedereen zijn eigen gele trui kan bemachtigen bij Jumbo.”
Sparen voor gele truiVanaf woensdag 17 juni ontvangen klanten van Jumbo bij elke tien euro aan boodschappen één zegel. Wie 25 zegels heeft gespaard, kan zonder bijbetaling via op internet een gele trui bestellen. In totaal zijn 200.000 Limited Edition Retro shirts beschikbaar. De spaarzegels worden uitgegeven zolang de voorraad strekt, maar uiterlijk tot en met 21 juli.

Wachten op privacy instellingen...

Huispakken Roy DondersEerder pakte Jumbo al uit met de juichpakken van Roy Donders. Ten tijde van het WK 2014 kon iedereen een juichpak van de Stylist van het Zuiden scoren bij de Jumbo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.