Gevangenisbewaarders Vught: 'EBI zo lek als een mandje'

16 juni 2015 om 09:02
nl
De Extra Beveiligde Inrichting in Vught heeft niet alleen een veiligheidslek, maar kampt ook met een gezagscrisis bij het personeel. Dit schrijft De Telegraaf dinsdagochtend op basis van informatie die de krant kreeg van bewaarders die in de EBI werken. Medewerkers bevestigen volgens de krant dat de EBI 'zo lek is als een mandje'.
Geschreven door

Mensen zonder legitimatie kunnen zo mee naar binnen lopen met anderen die wel over een legitimatiebewijs beschikken, vertelt een medewerker in de krant.
Volgens gevangenisbewaarders voert de directeur van de EBI een 'dictatoriaal' bewind en zit veel personeel door stress, werkdruk en ziekte thuis. Dit schrijven ze in een brief aan De Telegraaf.
'Doofpotcultuur'Ook zou er een doofpotcultuur heersen in de gevangenis. Doe je aan deze cultuur niet mee dan word je volgens de briefschrijvers ontslagen. En volg je bevelen van de directie niet op dan word je een of meerdere salarisschalen naar beneden gezet of een functie lager geplaatst.
Zaterdag onthulde De Telegraaf al dat in de EBI in Vught niet altijd goed wordt gecontroleerd. Zo kon een gevangene onlangs een zaag de cel in smokkelen. Een medegedetineerde was al bezig met het doorzagen van tralies, toen de directie de plannen in de smiezen kreeg.
Vragen Tweede KamerVolgens De Telegraaf wordt dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer opheldering gevraagd over de recente zaken rond de EBI die naar buiten zijn gekomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.