Tiny Sanders stapt op bij Muziekgebouw in Eindhoven: forse kritiek op 'juffrouw' wethouder Schreurs

16 juni 2015 om 09:48
nl
Tiny Sanders heeft zijn aftreden als voorzitter van de raad van commissarissen van het Muziekgebouw in Eindhoven aangekondigd. Hij blijft echter aan tot er een opvolger gevonden is, zo laat hij dinsdagochtenhd aan Omroep Brabant weten na berichtgeving over zijn aftreden in het Eindhovens Dagblad.
Geschreven door

Sanders heeft geen vertrouwen meer in het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven. Dit geldt vooral voor cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs. "Het wordt nu echt te gek met onze juffrouw", zegt Sanders in de krant doelend op Schreurs die zich volgens hem niet aan haar beloften houdt.
Met zijn stap hoopt Sanders dat een gesprek tussen zijn mede-commissarissen en het college over een verhoging van de subsidie voor het Muziekgebouw meer kans van slagen heeft. Een gesprek dat volgens Sanders onder leiding moet staan van burgemeester Rob van Gijzel en dus niet van de cultuurwethouder. Sanders geeft tegenover Omroep Brabant aan het volste vertrouwen te hebben in een oplossing voor het Muziekgebouw.
Dinsdag speciale commissievergaderingHet Muziekgebouw in Eindhoven kampt al jaren met oplopende tekorten. Vorig jaar ging het om zes ton. De verwachting is dat het tekort dit jaar iets kleiner zal zijn. Maandag werd bekend dat het Eindhovense CDA één miljoen euro gemeentegeld wil gebruiken om de tekorten op te lossen.
Dinsdagmiddag wordt in een speciaal bijeengeroepen commissievergadering gepraat over de financiën van het Muziekgebouw. Sanders was tijdens 'de magere jaren' 2010 tot 2014 algemeen directeur van PSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.