Eerste coalitiebreuk na de gemeenteraadsverkiezingen: PGB uit college gezet in Oisterwijk

16 juni 2015 om 11:08
nl
De eerste breuk in een coalitie sinds de gemeenteraadsverkiezingen in Brabant is een feit. De Oisterwijkse partijen Algemeen Belang (AB) en VVD hebben Partij Gemeenten Belangen (PGB) uit de coalitie gezet.
Geschreven door

De coalitiepartners zeggen geen vertrouwen meer te hebben in PGB: "Het optreden van de PGB tijdens het afgelopen jaar in de coalitie biedt in de ogen van beide partijen geen perspectief voor een verdere constructieve samenwerking", zo is te lezen in een persverklaring.
Rechtsere koersVoor donderdag is een extra raadsvergadering belegd. Daarin lichten de twee overgebleven partijen hun besluit toe. In het Brabants Dagblad zegt de fractievoorzitter van het PGB, Carlo van Esch, dat de breuk als een complete verrassing komt. Hij vreest dat de overgebleven partijen, die zonder PGB ook nog een meerderheid hebben, samen een veel rechtsere koers gaan varen.
De laatste maanden botste PGB op een aantal punten behoorlijk met de twee coalitiegenoten. Fractievoorzitter Ruud van de Ven van AB zegt in het Brabants Dagblad daarover dat kritisch zijn mag, maar dat PGB zich meer als een oppositiepartij gedroeg. "Dat gaf te veel botsingen om nog door te gaan." Wethouder Wim Lemmens van PGB moet nu waarschijnlijk het veld ruimen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.