Philips sluit grootste ziekenhuiscontract in Amerika ooit: waarde 444 miljoen euro

16 juni 2015 om 11:40
nl
Philips heeft in de Verenigde Staten zijn grootste ziekenhuiscontract tot nu toe binnengehaald. Het technologieconcern gaat de komende vijftien jaar samenwerken met het Westchester Medical Center Health Network (WMCHealth) op het gebied van zorgtechnologie.
Geschreven door

Het contract heeft een waarde van in totaal 500 miljoen dollar, zo'n 444 miljoen euro.
BeeldvormingOngeveer een derde van dat bedrag kan al in de eerste drie jaar van de samenwerking worden bijgeschreven, omdat Philips in die periode veel apparaten voor bijvoorbeeld beeldvorming en patiëntbewaking zal leveren. Behalve apparatuur levert Philips ook software en ondersteunende diensten, zoals onderhoud en trainingen.
Ook helpt het bedrijf het ziekenhuis om de dure scanners zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Daarmee kunnen zowel kosten als wachttijden worden teruggedrongen.
SpeerpuntIn Nederland heeft Philips negen van zulke contracten lopen met ziekenhuizen. Samen zijn die kleiner dan de ene overeenkomst met WMCHealth. Gezondheidszorg is een speerpunt in de strategie van het bedrijf, dat al gestopt is met consumentenelektronica en werkt aan verzelfstandiging van zijn verlichtingsdivisie.
WMCHealth is actief in de regio net ten noorden van de stad New York. Het heeft zelf zeven ziekenhuizen met in totaal 1500 bedden en werkt daarnaast samen met driehonderd kleinere zorginstellingen. Het verzorgingsgebied past drie keer in Nederland telt meer dan 3 miljoen inwoners.
FusiegolfPhilips praat volgens de zegsman met meer ziekenhuizen over samenwerking. In de VS is een fusiegolf gaande in de medische sector. Daardoor ontstaan steeds grotere en complexere organisaties, waardoor dergelijke onderhandelingen veel tijd kosten, soms wel anderhalf tot twee jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.