'Gevaarlijke situaties voor het personeel EBI Vught', FNV maakt zich zorgen

16 juni 2015 om 12:38
nl
De vakbond FNV is bezorgd over incidenten in de EBI in Vught, zegt woordvoerder Frans Carbo. De Telegraaf schrijft dinsdagochtend dat in de Extra Beveiligde Inrichting een doofpotcultuur heerst. Ook zou de directeur een dictatoriaal bewind voeren en is de beveiliging van de EBI zo lek als een mandje. "Dit levert gevaarlijke situaties op voor het personeel", vindt Carbo.
Geschreven door

Een medewerker van de EBI vertelt in de krant dat mensen zonder legitimatie makkelijk de gevangenis in kunnen, als ze maar met iemand meelopen die wel een legitimatiebewijs heeft. Ook zou er niet goed worden gecontroleerd: een gevangene kon namelijk laatst een zaag de cel in smokkelen.
'Hopelijk zijn het incidenten'De vakbond hoopt dat de gebeurtenissen die in de krant staan, incidenten zijn. "Maar vaak is het zo dat er juist veel meer gebeurt dan naar buiten worden gebracht", zegt de woordvoerder. "Dus ik verwacht niet dat dit de enige voorvallen in de EBI zijn."
Hij denkt ook wel te weten waar de incidenten vandaan komen. "Het lijkt erop dat de focus van de directie niet ligt op de inhoud en het management", zegt Carbo. "Ze zijn namelijk veel te veel bezig met andere dingen, zoals bezuinigingen en het nieuwe regime." En dat is een slechte zaak, volgens FNV.
Vragen in Tweede Kamer"Wij zullen de hoofddirectie hier binnenkort op aanspreken", vervolgt de woordvoerder. Daarnaast zullen er dinsdagmiddag in de Tweede Kamer vragen worden gesteld over dit onderwerp in het vragenuurtje, schrijft De Telegraaf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.