Sport dinsdag: Van Gestel door naar knockoutfase, handboogschutters naar finale in Bakoe

16 juni 2015 om 14:48
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor handboogschutters Rick van der Ven uit Oss, Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther en Mitch Dielemans uit Geldrop.
Geschreven door

Beachvolleybalster Van Gestel in knockoutfase BakoeSophie van Gestel uit Oostelbeers en Jantine van der Vlist hebben zich dinsdag op de eerste dag van het beachvolleybaltoernooi op de Europese Spelen al verzekerd van een plekje in de knockoutfase. De beachvolleybalsters wonnen de eerste twee partijen in hun poule zonder een set te verliezen. Van Gestel en van Van der Vlist versloegen dinsdagochtend de Bulgaarse Svetla Angelova en Irena Misjonova met 21-10 en 21-8. Hun tweede partij tegen de Finse tweeling Erika en Emilia Nystrom werd met 21-15 en 21-11 gewonnen.
Oranjeschutters naar finaleHet Nederlands handboogteam heeft zich dinsdag bij de Europese Spelen in Bakoe als eerste geplaatst voor de finaleronde op het olympische onderdeel recurve. Het trio van Oranje eindigde in de kwalificatie op de eerste plaats met een totaal van 2012 punten. Wit-Rusland werd tweede, gevolgd door Frankrijk. Rick van der Ven uit Oss was topschutter met 679 punten, gevolgd door Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther en Mitch Dielemans uit Geldrop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.