Burgemeester Noordanus geeft Tilburg Trofee aan Matthijs Rümke

16 juni 2015 om 15:11
nl
De Tilburgse burgemeester Noordanus heeft dinsdagmorgen de Tilburg Trofee uitgereikt aan Matthijs Rümke, de artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel. Rümke neemt na tien jaar afscheid van het theatergezelschap door gezondheidsproblemen. Noordanus bedankte Rümke voor zijn inzet om van Tilburg 'een podiumstad' te maken.
Geschreven door

Het Zuidelijk Toneel is een van de oudste Nederlandse theatergezelschappen. De organisatie was in Eindhoven gevestigd maar vertrok in 2010 onder leiding van Matthijs Rümke naar Tilburg omdat die stad zich wil ontwikkelen tot een stad voor de podiumkunsten. Rümke beaamde dinsdagmorgen dat hij dat nog steeds een goede keus vindt: "Het is fijn om op een plek te zijn waar je je welkom voelt".
Groter publiek naar het theaterMatthijs Rümke heeft een lange en actieve loopbaan als theatermaker achter zich. Hij probeerde nadrukkelijk voorstellingen te maken om een ander en groter publiek naar het theater te halen.
Hij maakte een voorstelling over de banden tussen Tilburg en de Chinese stad Changzhou en was ook druk bij de poging om voor Brabant de titel 'Culturele Hoofdstad van Europa 2018' binnen te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.