VVD Eindhoven vindt dat oefenduels als PSV-Borussia gewoon gespeeld kunnen worden

16 juni 2015 om 15:37
nl
De grootste oppositiepartij van de gemeente Eindhoven, de VVD, heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag schriftelijke vragen gesteld over de verboden oefenwedstrijd van PSV tegen Borussia Mönchengladbach.
Geschreven door

De Eindhovenaren zouden dit duel op 25 juli in het Philips Stadion spelen, maar burgemeester Rob van Gijzel stak daar een stokje voor.
Zijn er afspraken gemaakt?De fractie van de VVD snapt dat de oefenwedstrijd is gecanceld, omdat er extra politiemensen moesten worden ingezet. De partij wil echter weten of er afspraken zijn gemaakt om in de toekomst wel tegen tegenstanders van het kaliber van Borussia Mönchengladbach te kunnen spelen.
PSV wilde tegen de Duitsers spelen, om zich zo goed voor te kunnen bereiden op deelname aan de Champions League. Er wordt overigens nog gekeken of de wedstrijd alsnog door kan gaan, maar dan in Duitsland. Dit meldt het ED dinsdag.
Volgens de VVD-fractie is het belangrijk dat PSV zich goed kan voorbereiden op de Champions League. Bovendien vindt de partij het een meerwaarde wanneer zulke oefenwedstrijden in Eindhoven worden gespeeld. Zowel voor de horeca als de fans.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.