Video

Schoolmusical in Chassé Theater: 'Supertof op een echt podium'

16 juni 2015 om 16:37
nl
Zo'n 230 leerlingen van basisscholen in Breda streden dinsdag in het Chassé Theater in Breda voor een plek op het podium. Want de school met de beste musical mag de schoolmusical van groep 8 op het podium in het theater spelen. De katholieke basisschool Sinte Maerte won met hun musical 'De DJ Draait Door'.
Geschreven door

Zangworkshops, theaterworkshops en optreden voor een echte jury. Het was dinsdag een spannende dag voor de groepen 8 in Breda. Ze mochten allemaal een stukje opvoeren uit hun musical in de kleine zaal van het Chassé Theater. Een driekoppige jury keek toe en schreef mee.
ChaosBasisschool De Boomgaard uit de wijk Westerpark en Tuinzigt speelde een stuk uit hun musical Chaos. Na de auditie voor een podiumplek kregen ze zangles van een zangtherapeute. Ze moesten allerlei vreemde geluiden maken om de stembanden te trainen.
Leerlingen van de Jacinaschool leerden tegelijkertijd zingen, dansen en de bal over te gooien. "Multitasken moet je natuurlijk kunnen tijdens een musical", zegt een juf aan de kant. "Maar het is bij deze groep iets dat ze nog echt moeten leren."
Hard pratenIn de grote zaal krijgen de scholieren theaterles. De docent Drama geeft ze mee vooral 'hard te praten, zodat ze je aan de andere kant van de zaal ook kunnen verstaan'.
TopdagDe scholieren zelf vinden het een topdag. "Echt supertof om op te treden op een echt podium", vertelt de jongen die stylist speelt van basisschool De Boomgaard. In zijn luipaardlegging en met strik in het haar blijft hij naast zijn diva staan.
De klas is best zenuwachtig voor het optreden. Uiteindelijk gaat basisschool Sinte Maerte er met de prijs van door. Zij zijn ontzettend blij. 'De DJ Draait Door', hun schoolmusical wordt straks opgevoerd in het Chassé Theater. Groep 8 is uitzinnig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.