Eindhoven boos over beeld dat stad met goud bepleisterde parkeerplaatsen heeft

16 juni 2015 om 16:56
nl
De gemeente Eindhoven voelt zich zwaar in de kuif gepikt door Detailhandel Nederland. De club van neringdoenden heeft een onderzoek gepubliceerd waarin wordt gesuggereerd dat parkeren in Eindhoven eigenlijk onbetaalbaar is. Volgens de gemeente klopt er helemaal niks van die cijfers.
Geschreven door

Het ergste is volgens de gemeente dat het nieuws dat Eindhoven de grootste stijger is als het gaat om parkeertarieven, door veel media klakkeloos is overgenomen. En nu denkt heel Nederland dat 'een dagje Eindhoven' door de parkeertarieven alleen is weggelegd voor wie het zich kan veroorloven een dure bolide lachend op een met goud gepleisterde parkeerplaats te stallen.
Waarheid vertellenDe gemeente Eindhoven wil nu dat Detailhandel Nederland de onderzoekresultaten herroept en het autorijdende Nederlandse volk de waarheid vertelt.
Eindhoven heeft zelf een rekensommetje gemaakt. Waar de middenstandsclub nog met een stijging van 70 procent in de afgelopen jaar komt, presenteert Eindhoven heel andere cijfers. Er zijn tienduizend parkeerplaatsen. Op verreweg de meeste plekken betalen mensen nu 9 procent meer dan in 2010. Een paar zijn er 12 procent duurder, maar van daar kun je dan ook naar de binnenstad kruipen.
'Breda en Den Bosch duurder'En dan zijn er nog 140 van de 10.000 plekken die in vijf jaar 26 procent duurder zijn geworden. Die zijn voor kortparkeerders die even snel in de stad moeten zijn en hun net aangekochte spullen bij wijze van spreken vanuit de winkel in de kofferbak willen gooien
Een dagje parkeren in Eindhoven kost gemiddeld 7,50 euro. Kom daar eens om in Den Bosch en Breda, zegt de gemeente van de Lichtstad. Daar kost een dag parkeren rond de vijftien euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.