Vier maanden cel geëist tegen Waalrese jurist Senders wegens faillissementsfraude

16 juni 2015 om 17:03
nl
De in opspraak geraakte jurist Marcel Senders uit Waalre moet van de officier van justitie vier maanden de cel in voor fraude rond het faillissement van makelaarskantoor FEMA in Helmond. Tegen directeur Felix D. eiste justitie180 uur en tegen de boekhouder van het bedrijf 100 uur werkstraf bij de rechtbank in Den Bosch.
Geschreven door

Senders werd vooral bekend door een beschieting begin 2013 vlakbij zijn woning aan de Vlasrootlaan in Waalre door een fietser. De 36-jarige jurist kwam toen met de schrik vrij.
Senders ontkentVolgens de curator die de faillissementsfraude aankaartte, had Senders de feitelijke leiding van het makelaarskantoor dat voor 8 ton aan schulden achterliet. Senders beroept zich er op dat hij alleen geldschieter was. Hij had ruim een ton geïnvesteerd in FEMA.
'Schuldeisers op verwerpelijk manier gedupeerd'Makelaar Felix D. werd samen met Senders in 2012 gearresteerd omdat zij zouden hebben geprobeerd kort voor en ook net na het faillissement tegoeden, omzet en bezittingen weg te sluizen. De schuldeisers en werknemers zijn volgens curator Te Biesbeek op een 'verwerpelijke manier' benadeeld.
Directeur Felix D. zei eerder dat de curator hem 'zakelijk vermoord heeft'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.