Misbruik jongetjes basisschool De Borghoek in Bergen op Zoom: celstraf dreigt voor oud-directeur

16 juni 2015 om 17:45
nl
Justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Breda drie jaar cel geëist tegen een 68-jarige oud-directeur van basisschool De Borghoek in Bergen op Zoom. De man wordt verdacht twee jongetjes seksueel te hebben misbruikt.
Geschreven door

Het misbruik vond plaats tussen 1998 en 2002. De directeur vroeg de leerlingen, die destijds in hun laatste schooljaar zaten, voor 'een lunch' mee naar huis. Daar zou hij zijn slachtoffertjes hebben misbruikt. Ook toen de twee kinderen van school waren, zou de verdachte nog contact met ze hebben gezocht.
Vorig jaar kwam de zedenzaak aan het licht nadat de twee oud-leerlingen onafhankelijk van elkaar aangifte hadden gedaan. De oud-directeur werd in januari 2014 opgepakt. Hij zat toen drie dagen in de cel.
'Leven veranderd'Tijdens de rechtszitting dinsdag blikten de slachtoffers terug op het misbruik en vertelden ze hoe de directeur hun leven veranderde.
Justitie wilde de strafzaak aanhouden, omdat de verdachte niet tijdens de zitting aanwezig was. De rechtbank besloot door te gaan, omdat de zedenzaak in maart al een keer was uitgesteld. Ook toen was de oud-directeur niet aanwezig.
Verdachte zwijgt over ontuchtDe verdachte heeft zich tijdens het hele proces op zijn zwijgrecht beroepen. De rechtbank doet op 30 juni uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.