DAF roept op tot hervatting cao-overleg metaalsector

16 juni 2015 om 17:22
nl
Vrachtwagenfabrikant DAF Trucks in Eindhoven roept werkgevers en de vakbonden op het overleg over een nieuwe cao in de metaalsector te hervatten. DAF heeft er ook bij werkgeversorganisatie FME op aangedrongen het initiatief te nemen om zo snel mogelijk uit de huidige impasse te komen.
Geschreven door

DAF vindt dat het onevenredig hard wordt getroffen door de acties van de bonden voor een nieuwe cao. Bij de vrachtwagenfabrikant is al twee keer een 24-uursstaking gehouden, waarbij de fabriek naar eigen zeggen op halve kracht draaide. De bonden houden nu al meerdere weken acties bij tal van metaalbedrijven, waarbij werknemers tijdelijk hun werk neerleggen.
VoorzichtigheidDe truckfabrikant zegt erbij gebaat te zijn dat er snel goede afspraken gemaakt worden. "Maar tegelijk begrijpen we dat voorzichtigheid geldt bij het maken van collectieve afspraken voor de hele branche'', aldus een woordvoerder.
"Het gaat weer beter met de economie, de verkoop van vrachtwagens trekt aan en natuurlijk zijn wij van mening dat ook de medewerkers van die groei moeten profiteren. Echter, wij zijn slechts één van de 1300 bedrijven in deze sector waarvoor werkgeversorganisatie FME de cao-onderhandelingen voert. In tegenstelling tot DAF voelen niet alle bedrijven op dit moment de wind weer in de zeilen.''
Topman Wim van der Leegte van de VDL Groep in Eindhoven riep afgelopen vrijdag werkgevers en vakbonden ook al op de onderhandelingen te hervatten. Om dat te bewerkstelligen zal hij zijn best doen om het eindbod van de FME van tafel te krijgen, liet hij toen weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.