Kleine miljoen subsidie voor prostituees in West-Brabant die willen stoppen met hun werk

16 juni 2015 om 18:02
nl
Prostituees uit West-Brabant en Zeeland kunnen vanaf de zomer ondersteuning krijgen als zij willen stoppen met hun werk. Zij krijgen dan hulp bij het opbouwen van een nieuw bestaan. De GGD Zeeland heeft 939.000 euro subsidie gekregen van het Rijk voor het project RUPS Regionaal Uitstapprogramma voor Prostituees.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder zijn in West-Brabant en Zeeland naar schatting 1100 prostituees actief. Slecht 300 van hen werken in de 'vergunde sector', bijvoorbeeld in clubs en privéhuizen.
Tegen haar of zijn wilDe politie schat dat ongeveer de helft van de prostituees tegen haar of zijn eigen wil actief is in de prostitutie. "Een deel is slachtoffer van mensenhandel of loverboys, een ander deel zit gedwongen in de prostitutie door bijvoorbeeld verslaving of schulden." Of zij zijn kwetsbaar omdat zij illegaal in Nederland verblijven.
AanmeldenProstituees die willen stoppen, kunnen zich melden bij de organisatie voor maatschappelijk werk in hun gemeente of bij het team Seksuele Gezondheid van de GGD. Via het programma kunnen de komende jaren naar verwachting 130 mensen worden geholpen. Politie, gemeenten, maatschappelijk werk en de GGD werken mee aan het project.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.