Okselhaar en kostuums in de veiling: Parktheater Eindhoven sluit jubileumseizoen feestelijk af

16 juni 2015 om 21:44
nl
Het petje van Ali-B, een kostuum van Jochem Meijer of het okselhaar van Arjan Ederveens' personage uit Lang& Gelukkig: het kan van jou zijn als je het weet te bemachtigen op de feestelijke jubileumveiling van het Parktheater Eindhoven. De opbrengst gaat direct naar cultuurfondsen die investeren in het cultuuraanbod van de stad.
Geschreven door

Al meer dan vijftig jaar is het Parktheater in Eindhoven, voorheen de Stadsschouwburg, een gezichtsbepalend theater in de stad en regio. Afgelopen september startte het 50e jubileumseizoen en op 24 juni wordt dit seizoen feestelijk afgesloten met een theaterveiling.
Weinig verandertHoewel het theater in de afgelopen vijftig jaar een naamsverandering en grondige verbouwing heeft ondergaan, is er volgens medewerker Klaas Seelen in de basis niet veel veranderd.
“Natuurlijk is alles veranderd in de theaterwereld, het publiek, de techniek, maar onze basis blijft het zelfde. Zoals de wethouder tijdens de opening destijds al zei, zijn we een theater voor het publiek dat naast het werk ruimte opzoekt voor ontspanning en vertier. Dat is nog steeds onze doelstelling.”
OkselhaarOp de veiling van 24 juni kan het publiek bieden op de meest uiteenlopende veilingstukken. Van een theaterkostuum gedragen door Guido Weijers tot het okselhaar van Arjan Ederveens’ personage uit Lang en Gelukkig.
Maar ook een ukelele van Brigitte Kaandorp of een snuffelstage in het theater zitten staan in de catalogus van de veiling. “We hopen 10.000 euro op te halen voor culturele initiatieven in de stad,” vertelt organisator Iselle Claassens.
Kaarten voor de veilingavond op woensdag 24 juni zijn verkrijgbaar via de website van het Parktheater.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.