Wethouder Yvonne van Mierlo verruilt Helmond voor kennisinstituut

16 juni 2015 om 19:26
nl
Yvonne van Mierlo stopt per 1 september als wethouder van Helmond. Ze wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor de aanpak van sociale vraagstukken.
Geschreven door

Yvonne van Mierlo is sinds 2010 wethouder in Helmond. Momenteel heeft zij de portefeuilles Economie en Arbeidsmarktbeleid, Brainport, Werk en Inkomen, Atlantgroep, Deregulering, Personeel en Organisatie, Interne Diensten, Informatiebeleid,  Aanbesteding- en inkoopbeleid. Daarnaast is zij wijkwethouder voor de wijken Centrum en Stiphout-Warande en was ze actief binnen de VNG en de G32.
Overstap op het goede momentVan Mierlo gaf al eerder aan dat ze toe was aan een nieuwe stap in haar leven. Nu is volgens haar het goede moment: "Ik ben blij dat een aantal grote dossiers in mijn portefeuille goed op de rit staat. De Participatiewet is ingevoerd, het Werkbedrijf staat in de steigers. We zijn écht werk aan het maken van deregulering."
'Meer vertrouwen'"Gelukkig lijkt de economische crisis op zijn retour en kijken de Helmondse ondernemers weer met meer vertrouwen naar de toekomst", aldus de scheidend wethouder.
Haar partij, de VVD,  heeft nog geen opvolger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.