Tweede Kamer wil meer geld voor opruimen drugsafval in Brabant - Omroep Brabant

Tweede Kamer wil meer geld voor opruimen drugsafval in Brabant

16 juni 2015 om 20:00 • Aangepast 25 april 2020 om 04:59
nl
De Tweede Kamer wil dat er een betere vergoeding komt voor het opruimen van drugsafval. Vooral in Brabant wordt vaak afval uit drugslaboratoriums gedumpt. De grondeigenaren blijven zitten met hoge kosten van het schoonmaken. Ze kunnen de kosten moeilijk verhalen op de daders.
Geschreven door

De Tweede Kamer stemde dinsdagmiddag voor een motie van de ChristenUnie voor een betere financiële compensatie  voor boeren, particulieren en beheerders van natuurterreinen die drugsafval hebben opgeruimd. De regering moet kijken of de huidige regeling verruimd kan worden.
Onderzoek regulering wietteelt magDe Tweede Kamer stemde dinsdag ook over de regulering van de wietteelt. De gemeenten Eindhoven, Breda en Tilburg zijn bereid onderzoek daarover te bekostigen. Het CDA en de ChristenUnie wilden dat er een verbod zou komen voor gemeenten om geld te steken in deze wietstudies. Hun voorstel werd echter verworpen door een Kamermeerderheid.
Onderzoek mag dus wel, maar experimenten met gereguleerde wietteelt blijven verboden. Moties van D66 en SP daarvoor haalden opnieuw geen meerderheid. In mei stemde de Tweede Kamer ook al tegen regulering van de wietteelt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.