CDA vraagt in Tweede Kamer aandacht voor bizarre situatie geluidsschermen langs A4

16 juni 2015 om 22:04
nl
Het CDA in de Tweede Kamer gaat minister Schulz van Verkeer en Waterstaat om opheldering vragen over geluidsschermen langs de snelweg A4 in Steenbergen. Dat heeft het Brabantse Kamerlid Erik Ronnes laten weten.
Geschreven door

Omroep Brabant schreef deze week dat langs grote delen van de nieuwe snelweg bij Steenbergen wél geluidsschermen voor onbewoonde en zelfs voor gesloopte huizen staan, maar níet voor huizen waar daadwerkelijk mensen wonen die last hebben van de herrie. Boze omwonenden beschuldigen Rijkswaterstaat van kwade opzet.
Rijkswaterstaat herkent zich niet in de kritiek en zegt dat er is gehandeld volgens de wet- en regelgeving.
Te afhoudendDe gemeenteraad van Steenbergen vindt dat Rijkswaterstaat te afhoudend is. Ze moeten de problemen van de bewoners serieus nemen, schrijft de raad in een brief aan minister Schulz van Verkeer en Waterstaat.
Er zijn veel klachten over de A4, niet alleen over de plek van de geluidschermen, maar ook over de irritante lichtinval in die schermen en over de extra herrie die auto's maken als ze over de belijning op het wegdek rijden. De gemeenteraad wil dat Rijkswaterstaat deze knelpunten ruimhartig oplost. De raad krijgt nu dus steun van de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.