Tilburg aangeklaagd voor ongeoorloofde staatssteun bij deal voor komst Primark

17 juni 2015 om 10:25
nl
Bij de Europese Commissie is een klacht ingediend tegen de gemeente Tilburg. Vastgoedpartijen die winkels in de binnenstad hebben, beschuldigen de gemeente van ongeoorloofde staatssteun. Dat schrijft het Financieele Dagblad.
Geschreven door

Ook sleept een van de vastgoedbedrijven de gemeente voor de rechter in een kort geding. De beschuldigingen hebben alles te maken met het ombouwen van Stadskantoor-3 tot winkelruimte om de komst van de Ierse modewinkel Primark mogelijk te maken.
Grond terugkopenDe gemeente heeft daarover een deal gesloten met bouwbedrijf VolkerWessels. In de overeenkomst geeft de gemeente het bouwbedrijf de garantie om de grond voor maximaal 6,7 miljoen euro terug te kopen als de benodigde omgevingsvergunning niet kan worden verkregen.
Uit stukken van de gemeente blijkt dat de gemeente in dit geval rekening houdt met een afboeking van drie tot vier miljoen euro.
LeegstandConcurrenten van het bouwbedrijf vinden de deal oneerlijk, omdat zij nooit op zo'n gunstige manier gesteund zijn door de gemeente bij de ontwikkeling van hun winkelpanden. Bovendien vinden ze het niet goed dat de gemeente 7800 vierkante meter winkelruimte bij laat bouwen, terwijl acht procent van de winkels in het centrum leegstaat.
De gemeente Tilburg heeft bij het opstellen van het plan advies ingewonnen bij een advocaat en stelt in het Financieele Dagblad dat er geen sprake is van ongeoorloofde staatssteun.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.