‘Steve Tompson uit Eindhoven en Tommie van der Burg uit Best zaten in xtc-handel’

17 juni 2015 om 10:07
nl
De vermoorde criminelen Steve Tompson en Tommie van der Burg zaten in de xtc-handel. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op basis van eigen onderzoek. Beide moordzaken zijn nog niet opgelost.
Geschreven door

Volgens de krant zou Van der Burg verdachte zijn geweest in een omvangrijk onderzoek, Balduc genaamd, naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs. Zijn advocaat Mark Nillisen heeft dat bevestigd.
Inval loodsIn het kader van het onderzoek deed de politie een inval in een loods in Eindhoven waar onder meer 20.000 liter grondstoffen voor synthetische drugs zijn gevonden. De politie had toen al Van der Burg op de korrel als verdachte.
Tommy van der Burg uit Best werd in april doodgeschoten bij Hotel Eindhoven.
Belangrijke rol TompsonVolgens bronnen binnen justitie speelde ook de doodgeschoten Tompson een belangrijke rol in een grote, criminele organisatie die zich bezighield met de productie van xtc en amfetamine. De bende werd volgens de krant aangestuurd door een man uit Eindhoven.
De bende verdiende volgens justitie tien jaar geleden tientallen miljoenen euro’s met de handel in synthetische drugs. Tompson regelde de grondstoffen. Toen de bendeleider weigerde te betalen, nam de druk volgens de krant toe op de Eindhovense crimineel.
'In de val gelokt'Drugscriminelen zouden Tompson in de val hebben gelokt. Jan-Heijn Kuijpers, voormalig advocaat van Tompson, zegt niets van drugsdelicten te weten.
Steve Tompson verdween in oktober 2014. Zijn lichaam werd later teruggevonden in het kanaal Bocholt-Herentals in België.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.