Bommeldingen in halve finale weerhielden PSV bijna van Europa Cup 1-winst in 1988

17 juni 2015 om 19:57
nl
Tijdens de halve finale van de Europa Cup 1 tussen PSV en Real Madrid in 1988 is drie keer een bommelding binnengekomen bij de politie in Eindhoven. Dit vertelt toenmalig voorzitter Jacques Ruts deze maand in het supportersblad van PSV.
Geschreven door

Ruts werd door de politie op de hoogte gebracht van de bommeldingen, maar besloot de wedstrijd door te laten gaan. "Ik heb in overleg met een politiefunctionaris heel snel een overweging gemaakt", aldus de oud-preses.
'Ik had zomaar in de gevangenis terecht kunnen komen'"Als je die wedstrijd staakt en je zegt tegen de mensen dat ze het stadion moeten verlaten, vallen er doden en vele gewonden. Als je niet staakt en die bommen gaan af, dan vallen er ook doden en gewonden. Dus, dacht ik, laat dan maar doorgaan. Die beslissing heb ik genomen. Dat betekent, als die bommen waren afgegaan dat ik de volgende dag in de gevangenis had gezeten."
PSV schakelde Real Madrid uit in de halve finale van de Europa Cup 1 en won in de eindstrijd van Benfica na strafschoppen. De beslissing om door te voetballen van Ruts viel dus goed uit.
Zou er een bom in de bal zitten?"Uiteraard is tijdens de wedstrijd tegen Real in Eindhoven door een speciale politie-eenheid onderzoek gedaan om de bommen te zoeken", vertelt Ruts. "Een van de politiemensen liep direct naar de dug-out en pakte daar de reserveballen. Hij stond ze te bekijken en te wegen, of er misschien een bom in zou zitten? Het bleek loos alarm."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.