Vleesverwerker VION uit Boxtel dringt verlies terug

17 juni 2015 om 14:15
nl
Vleesverwerker VION Food uit Boxtel heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 21 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf, in zijn soort een van de grootste in Europa, woensdag bekend.
Geschreven door

Het bedrijf was in 2013 nog goed voor een nettowinst van 516 miljoen euro, maar dat was puur te danken aan de eenmalige opbrengst van 781 miljoen euro uit de verkoop van onderdelen. Zonder die baten leed VION een nettoverlies van 265 miljoen euro.
Moeilijke periodeDe omzet daalde van zeven naar vijf miljard euro, vooral als gevolg van de verkoop van de ingrediëntendivisie aan het Amerikaanse Darling.
VION heeft een moeilijke periode achter de rug, met financiële tegenslagen door overnames die verkeerd uitpakten en schandalen rond de vleesverwerking.
Periode afgesloten De onderneming zegt die periode te hebben afgesloten en wijst erop dat de nieuw ingeslagen weg al vruchten afwerpt. “Het verlies is fors teruggelopen en het operationele resultaat uit voortgezette activiteiten verbeterde van 22 miljoen euro positief naar 58 miljoen euro positief”, zegt een woordvoerder.
Na de verkoop van de ingrediëntendivisie en andere onderdelen concentreert VION zich op de productie van vlees in Nederland en Duitsland voor de internationale markt.
Verdere verbeteringHet bedrijf verwacht dit jaar een verdere verbetering van het operationele resultaat. Of dat ook betekent dat VION straks onder de streep weer winst boekt, valt nog niet te zeggen, aldus de woordvoerder.
Vion is eigendom van NCB Ontwikkeling, de participatiemaatschappij van de coöperatie Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.