Taxibedrijf Cibatax in Eindhoven bijna failliet, bewindvoerders onderzoeken doorstart

17 juni 2015 om 15:40
nl
Taxibedrijf Cibatax in Eindhoven, met 200 werknemers, is bijna failliet. Het bedrijf kan haar schulden niet meer betalen en kampt met geldgebrek. Er is uitstel van betaling verleend door de rechtbank. Twee bewindvoerders onderzoeken of een doorstart mogelijk is.
Geschreven door

Cibatax is een grote onderneming die is opgericht in 1972. Het bedrijf heeft activiteiten als taxivervoer, zorgvervoer, luchthavenvervoer en een koeriersdienst.
Taxi’s blijven rijdenHet bedrijf is in de financiële problemen gekomen omdat de marges in de taxibranche erg klein zijn. Het kan de schulden aan de belastingdienst niet meer betalen.
Woensdagmiddag wordt het personeel ingelicht over de problemen. Ondertussen blijven de taxi’s van Cibatax voorlopig gewoon rijden.
De bewindvoerders zeggen zeker twee weken nodig te hebben om een doorstart te onderzoeken. "Andere bedrijven in dezelfde sector zijn wel in staat voldoende winst te maken", legt bewindvoerder Flip Schreurs uit. "Cibatax is een prachtig en heel erg bekend bedrijf in Eindhoven en omgeving, maar kennelijk is het niet in staat geweest de combinatie van de verschillende werkzaamheden zo in elkaar te passen dat dit tot een jaarlijkse plus leidde." Volgens hem zit dit er wél in. "De afnemende prijzen kun je opvangen door andere omzetten te genereren of door iets aan de kostenkant te doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.