Ouders, vrienden en school bezorgd over vermiste docent Joost van den Hoven uit Etten-Leur - Omroep Brabant

Ouders, vrienden en school bezorgd over vermiste docent Joost van den Hoven uit Etten-Leur

17 juni 2015 om 17:08
nl
"Het is voor iedereen een raadsel. We maken ons ernstig zorgen." Peter Luyten tast volledig in het duister over de plotselinge vermissing van zijn goede vriend, de 55-jarige Joost van den Hoven uit Etten-Leur. Die zorgen worden gedeeld door zijn ouders, vrienden, collega's en leerlingen van VMBO-school Scala in Teteringen.
Geschreven door

De school belde dinsdag met de ouders en vrienden van Joost, omdat hij niet op zijn werk was verschenen en zijn telefoon niet opnam. Luyten vertelt dat de bejaarde ouders van Joost dinsdagochtend meteen zijn gaan kijken bij zijn huis, maar daar was hij ook niet. "Het is niets voor hem. Hij is nooit ziek en zeer loyaal aan zijn werk", zo zegt directeur Kees van Steen. Van den Hoven werkt al jaren op de school als instructeur. Hij begeleidt leerlingen in kleine groepjes bij praktische opdrachten en geeft ze uitleg.
Fiets en rugzak wegDe buren zagen nog dat hij rond zes uur maandagavond het rolluik dicht deed. Maar dinsdag was er niemand in het huis. Ook zijn fiets en rugzak waren weg. De ouders van Joost hebben dinsdagochtend melding gedaan bij de politie. Een woordvoerder van de politie zegt dat de politie dinsdagavond is begonnen met een onderzoek. "Het gaat om een atypische vermissing. Het gaat om iemand die altijd zijn afspraken nakomt en ineens niet meer komt opdagen."
"Het is echt een raadsel. Dit is niet gebruikelijk. Joost is iemand die geen rare dingen doet en rustig op zichzelf woont", aldus Luyten. Omdat er op Facebook inmiddels berichten zijn verschenen over de vermissing, heeft de school besloten de leerlingen en ouders van de scholieren in te lichten over de afwezigheid van Joost.
Indianenverhalen"We willen niet dat er indianenverhalen worden verteld", zo zegt directeur Van Steen. "Er is totaal geen aanleiding of aanwijzing voor zijn afwezigheid. Als team van de school wil je iets doen, maar je weet niet wat. Dat geeft een onmachtig gevoel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.