'Bedreigen burgemeester heeft invloed op bestuur', geeft oud-burgemeester Jacobs van Helmond toe

17 juni 2015 om 18:53
nl
Als burgemeesters ernstig worden bedreigd, dan heeft dat invloed op de bestuurlijke besluitvorming. Dat zegt oud-burgemeester van Helmond Fons Jacobs woensdagavond in het televisieprogramma EenVandaag. Hij doet die uitspraak naar aanleiding van de brandstichting in de auto van de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders, die mogelijk het werk is van motorclub Hells Angels.
Geschreven door

Jacobs moest in 2010, toen hij burgemeester van Helmond was, enkele maanden onderduiken in het buitenland vanwege ernstige bedreigingen.
ConsequentiesDe oud-burgemeester van Helmond zegt dat hij zich er achteraf van bewust is dat sommige besluiten mogelijk anders tot stand zouden zijn gekomen als hij 'vrij' had kunnen opereren.
"Als ik nu zou zeggen dat dat besluit er anders zou uitzien, zou dat consequenties hebben voor de besluitvorming die gepleegd is. Ik wil dus niet concreet worden. Maar het is gebeurd, daar ben ik van overtuigd."
Nog altijd last van bedreigingenJacobs vertelde in mei van dit jaar dat hij er nog altijd last van heeft dat hij werd bedreigd in zijn tijd als burgemeester.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.