Video

Danny van Poppel vijfde in Zeeuwse proloog Ster ZLM Toer: tweede etappe donderdag in Den Bosch

17 juni 2015 om 23:06 • Aangepast 21 november 2020 om 17:46
nl
Roger Kluge heeft woensdagavond de Zeeuwse proloog van de Ster ZLM Toer gewonnen. Martijn Keizer van LottoNL-Jumbo, waar Moreno Hofland uit Roosendaal ook deel van uitmaakt, werd op één seconde achterstand tweede. Sprinter Danny van Poppel (Trek Factory Racing) uit Moergestel deed ook met de besten mee.
Profielfoto van
Geschreven door

Hij eindigde op de op de Grote Markt knap als vijfde in zeven minuten en 36 seconden. Zijn Duitse concurrenten voor een ritzege, André Greipel (7 minuten en 40 seconden) en Marcel Kittel (7.42), legden eveneens een geslaagde snelheidstest af.
Winderig parcoursDe Duitse wielrenner Kluge van IAM, die als een van de laatsten van start ging voor de lastige tijdrit over 6,4 kilometer in Goes, had voor de afstand 7 minuten en 30 seconden nodig.
Dat betekende een gemiddelde snelheid van 51 kilometer per uur op het winderige parcours. De Belg Victor Campenaerts snelde naar de derde plaats op 0.02 van de winnaar.
ZIE OOK: Marcel Kittel, André Greipel en Moreno Hofland sprinten in Brabant tijdens Ster ZLM Toer
SlotetappeOp donderdag vertrekt het peloton in Den Bosch, om na 180 kilometer te finishen in Rosmalen. De slotetappe van Eindhoven naar Boxtel duurt 183 kilometer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.