FC Eindhoven-aanvoerder Jens van Son kiest voor eredivisie: speler uit Valkenswaard naar Roda JC

17 juni 2015 om 23:27 • Aangepast 21 november 2020 om 17:45
nl
Aanvoerder Jens van Son van FC Eindhoven kiest voor een avontuur in de eredivisie en verkast naar promovendus Roda JC. De 27-jarige middenvelder uit Valkenswaard legt daarmee een langer dienstverband bij de nummer twee van de Jupiler League naast zich neer. Dat heeft FC Eindhoven woensdagavond bekendgemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Son tekent in Kerkrade een contract voor drie seizoenen. Daarmee komt er een einde aan een lang dienstverband bij FC Eindhoven. In 2006 voegde Van Son zich al bij de selectie. Daar kwam hij, behoudens een uitstapje naar Sparta Rotterdam, zijn gehele carrière voor uit.

Beste competitie ooitDe middenvelder vervulde dit seizoen als aanvoerder een belangrijke rol voor FC Eindhoven. De Eindhovenaren verbaasden vriend en vijand met een recordaantal van tachtig punten. Daarmee eindigde FC Eindhoven op een tweede plaats, hetgeen voor de club de beste competitie ooit betekende.
Tegenover het Eindhovens Dagblad laat technisch manager Hans Smulders van FC Eindhoven weten dat hij het jammer vindt dat Van Son de club verlaat. "We hadden hem graag behouden, maar wij gunnen Jens deze overgang. Zowel sportief als financieel is dit voor hem een mooie overstap."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.