Oorzaken chaletbranden Molenschot 'zijn een mysterie'

18 juni 2015 om 13:42
nl
In nog geen anderhalf jaar tijd staat de teller op vier branden bij Linberg Park in Molenschot. Na jaren zonder ook maar één enkele brand balen ze daar behoorlijk van bij het recreatiepark. De beheerder van de camping heeft geen idee wat de oorzaak is van de branden.
Geschreven door

Woensdagavond brandde een chalet tot de grond toe af. De brandweer slaagde erin te voorkomen dat het vuur oversloeg. Bewoners van chalets in de buurt moesten met het oog op de veiligheid tijdelijk naar buiten.
BosbrandEind vorig jaar brandde er ook een chalet af, in maart vorig jaar gingen er twee verloren tijdens een brand en tussendoor was er ook nog een bosbrand op het terrein van het park. Beheerder Mark van den Berg zegt dat de oorzaak van die branden in geen van de gevallen achterhaald is.
"Vaak blijft er niet veel van zo'n chalet over als het afbrandt. Als het beperkt blijft tot materiële schade dan is het ook een te kleine post om dat helemaal uit te gaan zoeken. Of ze aangestoken zijn? Ik zie de mensen waar het hier om gaat daar niet voor aan. Maar het kan natuurlijk ook iemand van buiten zijn."
Slecht voor imagoLinberg Park is afgesloten met een slagboom. "Maar mensen kunnen wel op terrein komen", zegt Van den Berg. "Die branden zijn sowieso heel vervelend. Uiteraard voor de mensen die het treft maar ook voor het imago van ons park."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.