Gemeente Waalwijk gaat 'vleesachtige en misselijkmakende' stank meten

18 juni 2015 om 14:54
nl
De gemeente Waalwijk gaat speciale geurdetectoren inzetten om de stankoverlast in kaart te brengen. Al jaren klagen bewoners van Waalwijk en Drongelen over een 'vleesachtige en misselijkmakende geur'. Dit jaar zijn tot begin juni 26 meldingen gedaan van stankoverlast. De vieze lucht is volgens de PvdA-fractie in Waalwijk afkomstig van diervoederbedrijf Jonker Petfood op het bedrijventerrein Haven in Waalwijk.
Geschreven door

De PvdA-fractie luidde daar al eens de noodklok over. Met de detectoren hoopt de gemeente beter zich te krijgen op het probleem. De detectoren worden voor een periode van drie maanden geplaatst op een gedeelte van het industrieterrein en in de bebouwde kom van Waalwijk en Drongelen. Ze staan dag en nacht aan.
Optreden kan misschien nietAan bewoners wordt gevraagd of ze een detector in hun tuin willen laten plaatsen en een logboek bij willen houden. Een speciaal adviesbureau gaat de gegevens vervolgens bestuderen. De gemeente waarschuwt al wel dat als uit de gegevens van de detectoren blijkt dat de vieze geur binnen de normen valt, de gemeente niet kan optreden tegen de veroorzakers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.