Hangjongeren bespugen en bedreigen buurtbewoners in Asten, vanaf vrijdag een samenscholingsverbod

18 juni 2015 om 15:45
nl
De gemeente Asten gaat een samenscholingsverbod invoeren om de overlast door hangjongeren terug te dringen. Het verbod gaat vrijdag 19 juni om minuut over twaalf uur in en geldt voor de omgeving Rechtestraat, Molenplein, Nieuwstraat en Langstraat in Asten.
Geschreven door

"Sinds november 2013 zorgen jongeren voor terugkerende overlast in deze omgeving", zegt de gemeente op de website. De politie en de gemeente kregen veel klachten binnen over deze jongeren. Daarom is er vanaf 19 juni tot en met 18 september een samenscholingsverbod.
Hangjongeren bespugen bewonersDe groep bestaat uit twintig tieners, schrijft het Eindhovens Dagblad. De hangjongeren zouden spugen naar mensen, in drugs dealen, en het voetpad blokkeren.
Omwonenden voelen zich door de groep hangjongeren niet veilig en tekenden eerder een petitie voor een samenscholingsverbod, weet het ED.
Niet meer dan drie personen Het is vanaf vrijdag niet meer toegestaan om in groepen van drie of meer personen zonder "redelijk doel bij elkaar te staan." Het gaat dan alleen om groepen die overlast geven, intimiderend of bedreigend zijn. De politie beoordeelt wanneer dit het geval is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.