Zilver voor wielrenner Stef Clement op Europese Spelen in Azerbeidzjan

18 juni 2015 om 16:00
nl
Wielrenner Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek heeft de zilveren medaille veroverd op de tijdrit van de Europese Spelen in Azerbeidzjan. Het goud was voor de Wit-Rus Vasil Kirijenka. De Spanjaard Luis Leon Sanchez werd derde en neemt het brons mee naar huis.
Geschreven door

Clement bouwde zijn tijdrit op het winderige parcours langs de Kaspische kust langzaam op, maar boekte steeds betere tussentijden in de tweede helft van de race.
Ervaring"Ik had tijdens mijn race veel aan de ervaring die ik al heb met het rijden van tijdritten", aldus Clement na afloop. "Na de eerste doorkomsten bleef ik geloven dat ik nog sneller kon. Uiteindelijk heeft dat deze mooie zilveren medaille opgeleverd."
Kirijenka was eerder dit seizoen ook al de snelste in de lange tijdrit in de Ronde van Italië. Clement reed die tijdrit ook, maar had toen te veel last van een blessure die hij enkele dagen eerder had opgelopen tijdens een valpartij.
Giro"In de Giro ging alles mis en dat was moeilijk voor me. Het leidde thuis tot spanningen. Als je zeven weken weg bent en met zo'n domper thuis komt, dan is het heel moeilijk om mentaal te herstellen", vervolgde de coureur. "Ik heb hier superhard voor getraind. Het is geweldig dat de bondscoach zelfs in slechte tijden het vertrouwen in me heeft gehouden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.