'PowNed lijkt bereid te schikken met Onno Hoes na rel om verborgen beelden'

DEN BOSCH - Omroep PowNed en Onno Hoes uit Den Bosch spreken over een mogelijke schadevergoeding nadat de omroep priv├ębeelden van de oud-burgemeester naar buiten bracht. PowNed had de beelden nooit mogen uitzenden.
In de rechtbank van Amsterdam sprak Hoes donderdag met PowNed over een schikking. Daar kwamen ze overeen dat de omroep tot 15 april de tijd krijgt om met een voorstel te komen, zo weet het Algemeen Dagblad.

Verborgen camera
PowNews, het actualiteitenprogramma van PowNed, zond in 2014 opnamens van een verborgen camera uit waarop te zien was dat Hoes een afspraakje had met een jonge man.

Hierdoor kwam zijn positie als burgemeester van Maastricht ter discussie te staan. Hierop besloot de ex-man van Albert Verlinde op te stappen.

Uiteindelijk kwam het tot een rechtszaak tussen Hoes en PowNed. De Bosschenaar vond dat de omroep het recht niet had om de beelden uit te zenden. De rechter was het met hem eens.

'Geen ernstige misstand'
De rechter beargumenteerde dat de burgemeester dan wel een publiek figuur is, maar dat hij 'niet zonder meer vogelvrij' is. Zo werd er geen ernstige misstand aangetoond.

"De inbreuk op het privéleven van Hoes was niet gerechtvaardigd", aldus de rechter. PowNed vindt daten met een toyboy, wat naar verluidt het geval was, nog steeds een misstand.

Tot 15 april krijgt PowNed dus de tijd om met een schikkingsvoorstel te komen, weet het AD. De rechter beslist volgens de krant over een bedrag als de omroep niet met een voorstel komt.


Fragmenten verwijderd
PowNed heeft er overigens al voor moeten zorgen dat de onrechtmatige fragmenten niet meer via zoekmachines op internet te vinden zijn.

Daarnaast moest de omroep een kopie van de originele beeld- en geluidsopnames aan Hoes geven, omdat de beelden volgens de rechtbank deels gemanipuleerd zijn uitgezonden.

Weer aan het werk
Hoes heeft intussen de draad weer opgepakt. Hij is nu voorzitter van de VVD in Zuid-Nederland.