Kritiek op rol provincie bij fusie gemeenten Land van Heusden en Altena

18 juni 2015 om 17:51
nl
De provincie moet Woudrichem, Aalburg en Werkendam niet dwingen tot fusie. Dat vinden de PVV en de partij Lokaal Brabant in Provinciale Staten. Volgens de PVV is het voor de gemeenten 'slikken of stikken'.
Geschreven door

Vorige week kregen de drie gemeenten in het Land van Heusden en Altena een brief van de provincie waarin staat dat er binnen drie maanden een stappenplan moet liggen voor de fusie. De provincie schrijft dat er sprake is van 'falende samenwerking' tussen de gemeenten, en 'een gebrek aan urgentiebesef'. Ook zegt de provincie 'vooralsnog' uit te gaan van vrijwilligheid. De fusie zou in moeten gaan in 2019.
Te veel haastJan Heijman van Lokaal Brabant zegt het standpunt met 'stijgende verbazing' gelezen te hebben. Hij vindt dat de provincie te veel haast maakt, en pleit voor 'meer rust en tijd'. De PVV vindt het vreemd dat de bevolking niet geraadpleegd wordt, en dat daardoor geen aandacht wordt besteed aan het draagvlak voor een fusie.
Het standpunt van de provincie volgt op een onderzoek naar het bestuur in het Land van Heusden en Altena door oud-minister Cees Veerman. Deze adviseerde de provincie duidelijker en krachtdadiger op te treden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.