Begrip in Helmond voor oud- burgemeester Jacobs: 'Impact is enorm als je bedreigd wordt’

18 juni 2015 om 17:36
nl
In de Helmondse politiek is begrip voor uitspraken van oud-burgemeester Fons Jacobs. Die zei in het televisie programma EenVandaag dat de bedreigingen aan zijn adres invloed hadden op de besluitvorming. Om welke besluiten het ging, wil Jacobs niet zeggen.
Geschreven door

Burgemeester Fons Jacobs werd in 2010 zo ernstig bedreigd dat hij tijdelijk moest onderduiken in het buitenland. De resterende tijd van zijn burgemeesterschap werd hij zwaar beveiligd.
Niet kwalijk nemen“Ik neem het hem niet kwalijk dat die bedreigingen invloed hadden op zijn functioneren, ik zie nog voor me hoe hij met drie beveiligers van het gemeentehuis naar zijn auto liep”, zegt raadslid Theo van Mullekom van Helmond Aktief.
“Het is logisch dat je dan eerst aan je gezin en je eigen veiligheid denkt”, aldus van Mullekom.
Ook fractievoorzitter Mol van de partij Senioren 2013 heeft begrip voor Jacobs: “Dan kunnen we wel heel stoer zeggen, dat moet je loslaten, maar toch zit dat in je hoofd als je daar dagelijks mee bezig bent."
In context plaatsenCDA-fractievoorzitter mevrouw Peters-Hegeman zegt dat ze moeilijk kan oordelen over wat er gebeurde: “Ik weet niet om welke besluiten het gaat, dus ik kan het niet in een context plaatsen."
De fractie Verouden-Van Lierop wil vooral vooruit kijken en hoopt dat de daders van de bedreigingen alsnog gepakt worden. Ook raadslid Van Lierop zegt dat het lastig is om over de kwestie te oordelen, omdat niet bekend is welke besluitvorming is beïnvloed door de bedreigingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.