Justitie laat Rosmalenaar Mario de V. (26) opnieuw niet met rust: ‘Hij moet terug de cel in’

18 juni 2015 om 22:50
nl
Het Openbaar Ministerie gaat opnieuw in hoger beroep tegen de vrijlating van Mario de V., de 26-jarige Rosmalenaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de Empelseweg van vorige maand. Dat heeft een woordvoerder donderdagavond bevestigd tegenover Omroep Brabant.
Geschreven door

De V. is sinds donderdag weer op vrije voeten. De rechtbank in Den Bosch zag niet genoeg aanleiding de Rosmalenaar gedurende het onderzoek vast te houden. Onterecht, vindt officier van justitie. “We zijn het niet eens met het besluit van de rechtbank. Er zijn genoeg ernstige bezwaren om hem terug in de cel te stoppen”, licht een woordvoerder toe.
ZIE OOK: Mario de V. die vluchtte na dodelijk ongeluk Rosmalen had geen rijbewijs: ‘Ik reed niet roekeloos'
Op de vluchtMark Nillesen, de advocaat van De V., is juist van mening dat zijn cliënt op juridische gronden onterecht vastzat. “De motivering van de officier van justitie is onvoldoende om mijn cliënt langer in de gevangenis te houden”, liet de raadsman eerder weten aan Omroep Brabant.
De officier van justitie neemt het De V. vooral kwalijk dat hij na de dodelijke botsing op de vlucht sloeg. Hij stapte uit zijn brandende auto en rende in gewonde toestand weg. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut bleek dat er geen alcohol in zijn bloed zat nadat hij zich een dag later meldde op het politiebureau.
ZIE OOK: ‘Rijbewijs ongeldig? Dat wist ik niet’, Mario de V. (26) aangeslagen door dodelijk ongeluk Empel
Ongeldig rijbewijs“Maar hoe zeker is het dat hij zonder alcohol op achter het stuur zat?”, vraagt het OM zich hardop af. “Wellicht dat we daar via getuigenverklaringen definitief uitsluitsel over krijgen. Behalve dit zijn er nog genoeg argumenten om de verdachte weer terug te sturen naar de gevangenis.” De woordvoerder lijkt hiermee te refereren aan het feit dat De V. rondreed met een ongeldig rijbewijs.
De woordvoerder geeft bovendien aan dat er nog bloedonderzoek wordt gedaan om vast te stellen of de Rosmalenaar onder invloed was van drugs toen het ongeluk gebeurde. Bij het ongeluk kwam een 78-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven. Haar 80-jarige echtgenoot die bij haar in de auto zat, raakte zwaargewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.