Sport Vrijdag: Team Brunel als vierde binnen bij Volvo Ocean Race, amateurclub helpt NAC

19 juni 2015 om 11:37
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de vierde plaats voor Team Brunel, de transfer van hockeyer Willem Rath naar HGC en de hulp van amateurclub Beek Vooruit aan NAC Breda.
Geschreven door

Gerd-Jan Poortman vierde met Team BrunelDe zeilboten die meedoen aan de Volvo Ocean Race hebben afgelopen nacht de haven van Scheveningen bereikt. Team Alvimedia kwam als eerste aan en Team Brunel, met Gerd-Jan Poortman uit Den Bosch aan boord, finishte als vierde. Zaterdag is de laatste etappe van de zeilrace om de wereld en die voert naar het Zweedse Göteborg.
Beek Vooruit steunt stichting Samen voor NACDe amateurs van Beek Vooruit gaan NAC financieel helpen. De Prinsenbeekse club speelt op 2 juli een oefenwedstrijd tegen de Bredase ploeg en staat een deel van de recette af aan de stichting Samen voor NAC. Dit platform voor NAC-fans heeft inmiddels ruim 18.000 euro opgehaald en wil het geld in de Bredase club investeren. Het doel mogen de donateurs zelf bepalen.
Hockeyer Rath naar HGCWillem Rath verruilt de gedegradeerde Bredase hockeyclub Push voor subtopper HGC. De club uit Wassenaar hoopt komend seizoen de aansluiting te vinden met de top van de hoofdklasse. HGC eindigde afgelopen seizoen als zesde.
Muskens sterk tijdens US OpenEefje Muskens heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het US Open-badmintontoernooi in Brentwood. De Goirlese was met Selena Piek donderdag te sterk voor het Duitse koppel Isabel Herttrich/Birgit Michels. Muskens en Piek verloren de eerste game nog met 22-20, maar de twee games daarna wonnen ze met  21-15 en 21-13. In de kwartfinale moeten ze het vrijdag opnemen tegen Fang Yu en Qianxin Zhong.
Ariëns niet naar EK skeelerenBoxtelaar Crispijn Ariëns is niet opgenomen in de Oranje-selectie voor het Europees kampioenschap skeeleren. Dat is verrassend, omdat Ariëns tot de beste skeeleraars van de wereld behoort. "Helaas worden er door de KNSB keuzes gemaakt op basis van groepsgevoel in plaats van op basis van prestaties. Erg jammer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.