Aquarium met tien guppen moet grimmige sfeer in Bredase raadszaal verbeteren

19 juni 2015 om 12:57
nl
In de Bredase raadszaal staat sinds deze week een aquarium om de angel uit de politieke arena te halen. In de gemeenteraad heerst volgens politici al tijden een ongezellige sfeer. Zo wordt er volgens raadsleden niet meer inhoudelijk vergaderd, maar vooral op de man gespeeld.
Geschreven door

Raadslid Paul de Beer van D66 heeft het aquarium geplaatst om raadsleden eraan te herinneren dat ze door de kiezer bij elkaar gezet zijn. "Ze moeten zich inzetten voor de stad, in plaats van ruziemaken."
Sfeer verbeteren"Het is vooral ludiek bedoeld," vertelt Paul de Beer. In de kom zwemmen tien guppen rond, negen voor de verschillende fracties, en eentje voor de burgemeester. Er werd te vaak op de man gespeeld en niet meer inhoudelijk gediscussieerd.
"De vissen gedragen zich zoals echte raadsleden", zegt De Beer. "Sommige zwemmen rustig rond, andere zijn wat drukker en er zijn erbij die zich verstoppen achter het groen, links in de bak."
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=VzOy-TTo0Z4&feature=youtu.be]
Blauwgeel visjeBurgemeester Paul Depla is blij met het aquarium. "Het geeft een soort huiskamergevoel en dat is mooi, want de raadszaal is toch de huiskamer van de stad." Depla kan zich het meest identificeren met het blauwgele visje.
Raad is geen vriendenclubToch zijn er ook critici. SP-fractievoorzitter Bas Maes zegt: "Natuurlijk heb ik ook kritisch gekeken naar mijn eigen rol in de raad, maar het is niet de bedoeling dat het een grote vriendenclub wordt. De burger mag best weten dat verschillende partijen ook verschillende ideeën hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.