Twaalf jaar cel geëist in zaak grenslijk Baarle-Nassau

19 juni 2015 om 16:16 • Aangepast 21 november 2020 om 17:44
nl
Justitie heeft vrijdag in hoger beroep twaalf jaar cel geëist tegen Robert Jan B. voor het doden van zijn Wit-Russische vrouw Katrina Khaniak. De Wit-Russische vrouw verdween in 2007. Het lichaam werd een jaar later gevonden in een kliko met purschuim. Haar lichaam lag in een oud bankgebouw op de grens van Nederland met België in Baarle-Nassau.
Profielfoto van
Geschreven door

De rechtbank in Breda veroordeelde Robert Jan B. in 2013 tot elf jaar cel voor doodslag. Ondanks de onduidelijke doodsoorzaak waren er volgens de rechter voldoende verklaringen dat B. zijn geliefde om het leven had gebracht.
Verhalen Robert Jan B. ging tegen het vonnis in beroep. Hij was vrijdag veel aan het woord en gaf een verklaring over alle verhalen die hij over Katrina zou hebben verspreid. Katrina zou in Amsterdam zijn, toen weer in Minsk en later was ze weer verongelukt bij een verkeersongeval. B. zei dat hij de verhalen over het ongeluk en dat Katrina in Wit-Rusland zou zijn, uit schaamte vertelde. Hij had geldschulden en schaamde zich voor het vermeende overspel van Katrina met neef Maxim.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.