Twan Castelijns mag op laatste moment meedoen aan Parijs-Roubaix

HAPERT - Wielrenner Twan Castelijns uit Hapert start zondag in Parijs-Roubaix. Hij is door zijn ploeg, LottoNL-Jumbo, aangewezen als vervanger van Bram Tankink.
"Het is een gemis dat Bram Tankink niet kan rijden”, zegt ploegleider Nico Verhoeven. "Bram heeft veel ervaring, maar het is ook belangrijk dat je honderd procent fit bent en dat is Twan Castelijns wél.''

Forse val Tankink
Tankink heeft een diepe wond aan zijn knie overgehouden aan zijn val in de Ronde van Vlaanderen. "Zwaar balen dat ik de mooiste wedstrijd van het jaar moet laten schieten. Trap lopen is nu al een opgave laat staan 250 kilometer op een fiets over stenen'', liet hij eerder weten. De renner neemt gedwongen rust en wil zich daarna gaan concentreren op de Ronde van Italië.

De selectie van LottoNL-Jumbo voor Parijs-Roubaix is voor de rest hetzelfde als afgelopen zondag. Sep Vanmarcke is na zijn podiumplaatsen in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen wederom de kopman. De ploeg heeft veel vertrouwen in de Belg. “Parijs-Roubaix ligt hem misschien nog wel beter dan de Ronde van Vlaanderen'', aldus Verhoeven. “Ik wil opnieuw een hoofdrol vertolken en een goede prestatie neerzetten'', kondigt Vanmarcke aan.