Controle gereedschap Interlab in Etten-Leur niet goed: 'Kans op vries- en dooischade'

19 juni 2015 om 15:39
nl
Het Etten-Leurse Interlab is in verlegenheid gebracht doordat controlezeven (apparatuur waarmee grotere stukken materiaal van kleinere gescheiden worden) van het bedrijf niet volgens de Europese normen getest blijken te zijn. Daardoor zou er vorst- en dooischade kunnen ontstaan aan nieuwe wegen die aangelegd zijn met gebruikmaking van die apparatuur. Dat schrijft het dagblad voor de bouwsector Cobouw.
Geschreven door

Interlab liet in 2010 zijn zeven keuren door de Raad van Accreditatie omdat klanten van het bedrijf daarom vroegen. Het concurrerende bedrijf ABM kreeg de uitslagen van die keuringen te zien en concludeerde dat er met de Etten-Leurse zeven minder tests uitgevoerd waren dan met zijn eigen zeven.
'Valse concurrentie'En minder testen betekent minder geld investeren en dus valse concurrentie, zo concludeerde ABM. Het bedrijf liet het daar niet bij zitten en stapte naar de Raad van Accreditatie om zijn gelijk te halen. Aanvankelijk gaf de keuringsinstantie geen krimp.
Uiteindelijk gaf de Raad van Accreditatie vorig jaar toe dat hij fouten gemaakt heeft. Interlab kreeg de opdracht om de zeven uit de markt te halen en het probleem op te lossen door ze opnieuw te laten kalibreren. Dat is inmiddels met een deel van het materiaal gebeurd.
PerplexEigenaar Ed de Vos van beklaagde zich tegenover de redactie van Cobouw over de gang van zaken. "Ik ben perplex. Nu krijg ik de zwartepiet toegespeeld en wordt mijn naam te grabbel gegooid."
De Vos zegt in een reactie dat hij ook nu nog zeer teleurgesteld is over de gang van zaken. "Gelukkig is er al een oplossing gevonden voor de problemen. En verder beraden wij ons op nadere stappen. In afwachting daarvan wil ik er nu niets meer over zeggen."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.