Eindhovense zakenvrouw Josette Dijkhuizen promoveert op onderzoek naar stress bij ondernemers

19 juni 2015 om 17:16
nl
Ondernemers missen kansen door stress. Dit blijkt uit een onderzoek van zakenvrouw Josette Dijkhuizen uit Eindhoven. In het bijzonder de onzekerheid, het risico, de verantwoordelijkheid en het altijd beschikbaar moeten zijn, zorgen dat de ondernemer stress heeft.
Geschreven door

Dijkhuizen promoveert donderdag 25 juni op haar onderzoek aan de Tilburg University. Ze bevroeg 277 Nederlandse entrepreneurs naar hun beleving van stress. "Ik ben zelf ondernemer, maar ook coach voor ondernemers. Wat mij triggert zijn zaken als bevlogenheid en visie. Maar ook de kans voor ondernemers om zich persoonlijk te ontwikkelen. Ik vroeg me ook af of alle ondernemers wel zo gelukkig zijn met het feit dat ze eigen baas zijn."
De concurrent te slim af door minder stressDijkhuizen constateerde dat er nog erg weinig wetenschappelijke literatuur over bestond en werkte in haar vrije tijd vier jaar aan deze studie. Volgens de onderzoeker kunnen ondernemers baat hebben bij trainingen waarin ze leren om te gaan met stress. Daarmee kunnen ze hun concurrent slimmer af zijn.
"Hoe meer stress, hoe minder de ondernemer zijn doelen haalt op financieel maar ook persoonlijk vlak. Een bepaalde mate van tevredenheid en bevlogenheid zijn minimale vereisten voor een ondernemer. Anders kun je met de stress niet omgaan", concludeert Dijkhuizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.