Video

‘Jongeren wachten jaar langer met eerste drankje, maar gaan daarna helemaal los’

19 juni 2015 om 18:13
nl
Jongeren stellen hun eerste alcoholische drankje een jaar langer uit. Maar als ze eenmaal gaan drinken dan gaan ze ook helemaal los. Volgens Peter Nelissen van Novadic-Kentron is dat het gevolg van preventiecampagnes en een verhoging van de alcoholleeftijd voor jongeren van 16 naar 18 jaar.
Geschreven door

Uit de jaarcijfers 2014 van de instantie voor verslavingszorg blijkt dat door de verhoging van de leeftijd van 16 naar 18 jaar het aantal comazuipers is toegenomen.
Beter registerenVolgens Nelissen geven de cijfers wel een vertekend beeld. “De Brabantse alcoholpoli’s registreren beter. Het is niet helemaal duidelijk of er het aantal comazuipers ook daadwerkelijk is toegenomen of dat het komt door de betere registratie”, zegt Nelissen.
Onder de comazuipers in Brabant is het aantal jongens en meisjes gelijk, zegt Nelissen. “Het aantal meisjes neemt wel toe. Jongens pakken bij het indrinken bier. Meisjes drinken vooral zoete drankjes. En die drinken ze dan ook als limonade. Ze krijgen pas laat in de gaten dat ze al behoorlijk wat alcohol hebben gedronken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.