2016 jaar van waarheid voor honkballer Stijn van der Meer uit Rosmalen

19 juni 2015 om 19:49
nl
Voor honkballer Stijn van der Meer uit Rosmalen wordt 2016 het jaar van de waarheid. Hij moet dan doorbreken in Amerika. Lukt dat niet, dan keert de slagman van Lamar University in Beaumont terug naar Brabant. Maar zijn droom om in de Major League te spelen, wil Van der Meer niet opgeven.
Geschreven door

Van der Meer is bezig aan zijn derde seizoen in Amerika. In totaal mag hij vier seizoenen spelen voor een universiteit. De tijd begint dus te dringen. "Als je naar de statistieken kijkt, dan heb ik een goed jaar gehad. Helaas nog geen interesse gehad van een profclub. Maar mijn coach heeft gezegd dat als ik dit jaar net zo goed gooi als het afgelopen seizoen, dan zit er een kans in dat ik senior draft word."
Senior draftVan der Meer komt dan in aanmerking om gekozen te worden door een Amerikaanse profclub. Maar goede statistieken alleen, zijn niet voldoende. De scouts in Amerika zijn vooral op zoek naar spelers die groot en sterk zijn. "Honkbal is entertainment. Mensen betalen om vermaakt te worden en willen home runs zien of harde worpen", legt hij uit.
Hijzelf behoort niet tot de hard hitters. Zijn postuur is eigenlijk te smal voor het honkbal. Komend jaar gaat hij flink trainen. Hij wil bulken, spiermassa kweken. Maar dat doet hij wel puur natuur. "Ik wil het altijd eerlijk houden. Als het voor mij er niet inzit, dan zit het er voor mij niet in. Maar ik wil niet vals spelen, zoals andere jongens."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.