‘Hij wordt afgeschilderd als bruut’, verbazing bij advocaat van Rosmalenaar Mario de V. (26)

19 juni 2015 om 23:52 • Aangepast 25 april 2020 om 05:08
nl
Justitie maakt zich belachelijk door opnieuw in hoger beroep te gaan tegen de vrijlating van Mario de V. uit Empel. Dat constateert zijn advocaat Mark Nillesen in gesprek met Omroep Brabant. De raadsman vindt dat de officier van justitie na het besluit van de rechter zijn verlies moet kunnen pakken.
Geschreven door

In de optiek van Nillesen wordt zijn cliënt weggezet als een monster. “Hij wordt op deze manier afgeschilderd als bruut. Die jongen heeft een eigen bedrijf, een vrouw en een kind. Het is niet netjes om als het ware het vonnis van de rechter opnieuw te negeren.”
ZIE OOK: Mario de V. die vluchtte na dodelijk ongeluk Rosmalen had geen rijbewijs: ‘Ik reed niet roekeloos'
'Werkstraf voor Mario'Gelet op de laatste ontwikkelingen in het onderzoek naar het dodelijke ongeluk werd besloten Mario de V tijdelijk vrij te laten. Een beslissing waar de officier van justitie veel moeite mee heeft. “Er zijn genoeg ernstige bezwaren om hem terug in de cel te stoppen”, legde een woordvoerder donderdag uit aan Omroep Brabant.
Zowel Nillesen als De V. gaan ervan uit dat de rechtbank in Den Bosch het verzoek van de Officier van Justitie niet honoreert. “Of hij nu wel of niet roekeloos heeft gereden, staat nog helemaal niet vast. Gezien de laatste stand van zaken verwacht ik dat Mario een werkstraf krijgt voor zijn betrokkenheid bij het ongeluk”, verwacht de advocaat.
ZIE OOK: ‘Rijbewijs ongeldig? Dat wist ik niet’, Mario de V. (26) aangeslagen door dodelijk ongeluk Empel
Geen geldig rijbewijsDe V. is sinds donderdag weer op vrije voeten. Vrijdag heeft Nillesen kort met hem gesproken. “Hij zit er behoorlijk mee in zijn maag. Hij is zich goed bewust dat er iemand is gestorven en dat er een zwaargewonde is gevallen.”
Justitie neemt het De V. vooral kwalijk dat hij na de dodelijke botsing op de vlucht sloeg. Hij stapte uit zijn brandende auto en rende in gewonde toestand weg. Later bleek dat de Rosmalenaar rondreed zonder een geldig rijbewijs.
Bij het ongeluk kwam een 78-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven. Haar 80-jarige echtgenoot die bij haar in de auto zat, raakte zwaargewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.